Fejlesztői kézikönyv 6.3

XML Referencia 6.3

Effector Studio 6.3 összefoglaló

Effector Studio 6.3 kézikönyv

Fejlesztői kézikönyv 6.2

XML Referencia 6.2

Effector Studio 3.2 összefoglaló

Effector Studio 3.2 kézikönyv

Fejlesztői kézikönyv 5.5

XML referencia 5.5

Effector Studio 2.0 kézikönyv

Effector Studio 2.0 összefoglaló

Fejlesztői felület

Ez a felület képzett Effector fejlesztőknek készült. A fejlesztők segítséget kapnak a gyakran ismétlödő fejlesztési feladatok automatizált végrehajtásával: szerteágazó keresési lehetőségekkel gyorsan megtalálható az alkalmazás felülete, a logikáját leíró XML állományok, ill. a kapcsolódó adatbázis elemek, valamint betekintési lehetőség nyílik az alkalmazás lefutásának követésére. Az XML szerkesztő felület közvetlen alkalmazásmódosítást tesz lehetővé, szintaktikai ellenőrzéssel és automatikus kódkiegészítéssel.

A fejlesztői felület fő elemei:

XML lista

Kereshető adatbázisa és szerkesztő felülete az alkalmazást leíró XML formátumú paraméterezési állományoknak.

image3

Képernyő tervező

Képernyők információs paneleinek beállítása, az információs panelek tartalmának meghatározása meglévő elemek újrafelhasználásával vagy Alkalmazásblokkokból a gazdag megjelenítési lehetőségeket kihasználva: grafikonok, táblázatok, információs kártyák, dokumentumok, folyamatok.

Alkalmazásblokkok

Komplett Alkalmazásblokkok beszúrása, amelyekkel komplex felületek, funkciók adhatók a rendszerhez egy gombnyomással.

image4

Űrlapszerkesztő

Adatbevitelű űrlapok mezőinek, tartalmának szerkesztése drag & drop támogatással. A mező viselkedésének beállítása: alapértelmezett értékek, mezőcímkék, kötelezőség.

Adatbázisműveletek

A rendszer adatbázisműveleteihez kapcsolódó hibakeresést támogatja, megjeleníti az adatbázis felé küldött kéréseket. Minden kérés lefutásának időtartama mérésre kerül, így a felület segítséget nyújt az alkalmazás válaszidejének optimalizálásához.

image5

Adatbázis objektumok

Az Effectorhoz kapcsolódó adatbázis kezelésére szolgáló felület. Fő funkciói: adatbázis objektumok megjelenítése (táblák, tárolt eljárások, függvények, triggerek, view-k), táblatartalom listázása, keresés, parancsfuttatás.

image6

Adatbázis tisztítás

A funkció segítségével kigyűjthetők azok az adatbázis objektumok, amelyek nincs hivatkozás az XML állományokban, illetve másik, már használt adatbázis objektumban.

Lehetőség van lomtárba helyezni a kigyűjtött, nem használt objektumokat, majd a lomtárat lehet üríteni, vagy visszaállítani onnan az eredeti helyére a kiválasztott objektumokat.

Adatbázis tisztítás

XML tisztítás

Az XML állományban lévő, nem használt XML állományokat tudjuk ezen a felületen kigyűjteni, törölni.

Lehetőség van lomtárba helyezni a kigyűjtött, nem használt objektumokat, majd a lomtárat lehet üríteni, vagy visszaállítani onnan az eredeti helyére a kiválasztott állományokat.

Amennyiben a rendszer hibás paraméterezésű XML állományt talál, leállítja a keresést. Az egyértelmű hibákat a rendszer képes automatikusan javítani, a többit kézzel kell megoldanunk.

XML tisztítás

Skin tervező (Effector 5.4+)

Annak érdekében, hogy az Effector egyedi színvilág szerint testre szabható megjelenéssel rendelkezzen, ún. skinek hozhatók létre.

Széles körüen testreszabhatóak a legkisebb felületi elemek is.

Lehetséges annak beállítása is, hogy a felhasználók csak bizonyos skineket tudjanak alkalmazni a saját felhasználói profilukban. Ezek az ún. aktív skinek, melyek között váltani az Effector logóra kattintással lehetséges.

Skin tervező

  • Legutóbb frissítve: 1 év 6 hete
  • Effector